Sevärdheter i Prag

Här är en lista över olika sevärdheter i Prag, samt alla sevärdheter på en karta.
Karta över Prag med sevärdheter på
Klicka här för att skriva ut kartan (PDF)


Boka hotell i Prag här:


A) Prague Castle and St. Vitus Cathedral
Det största slottet från medeltiden i världen, förtrollande stor katedral. Utställning i tjeckisk historia, insamling av Bohemian konst, Pragborgen Galleri, leksaksmuseum, Pulver Tower och Golden Lane är några av de platser att se. De flesta monument är öppen dagligen april-okt 09:00 till 17:00, och nov-mar 09:00 till 16:00. Entréavgifter krävs för ett fåtal utvalda områden. Räkna med minst en dag.

B) Old Town Sq. and Astronomical Clock
Precis i hjärtat av Gamla Stan omgiven av charmiga barock, gotisk och rokoko arkitektur, OldTown Sq. är en stor ställe att hänga runt, ta en lunch på en av alla kaféer, hyr en häst, strosa runt och kolla alla marknadsstånd eller bara se det astronomiska uret. Missa inte Church of Our Lady Before Tyn, rokokons Kinsky Palace, den medeltida huset vid stenen Bell och barock St Nicholas Church.

C) Charles Bridge
Byggdes 1357 för att ersätta Judith's Bridge från 1200 talet. Det finns trettio skulpturer som dekorerar bron de flesta från barock tiden. Charles Bridge är en av de mest populära turistställena - mycket folk och fullt med försäljare och underhållare. Tidigt på morgonen är den bästa tiden att uppleva en promenad på bron med mindre folk.

D) Jewish Quarter Josefov
Äldsta judiska kvarteret i Europa uppkallad efter kejsare Josef II. Den judiska begravningsplatsen, Old-new synagogan, Klausen synagogan och Pinkas Synagogan är definitivt sevärdheter som är värt att se. Var beredd på entré till de flesta av sevärdheterna från 200 CZK eller bara köpa 480 CZK för en biljett som omfattar alla sevärdheter.

E) Municipal House
Byggdes mellan 1905 och 1912. Besök den största konserthallen i stan (Smetanova Hall) och missa inte kaffe på fantastiska Municipal House Kavarna. Bredvid Municipal House är Powder Gate - en av de 13 ursprungliga portarna till Gamla Stan. Det finns också en liten utställning om tornet och man kan gå upp i tornet för en fantastisk utsikt över staden.

F) Petrín Hill and Funicular
Grönt fint område runt Petrin, besök Petrin Observation Tower, Observatory eller bara njuta av bra utsikt över staden. Funicular Railway till Petrin Hill är precis på motsats sida till hållplatsen Ujezd (spårvagnar 12, 22, 23) i Lesser Town. Tågen går var 10-15 min. Från Petrin Hill kan du ta en promenad till klostret Strahov. I Klosterområdet finns även de unika Strahov biblioteket.

G) Vysehrad
Fästningen är en populär plats för lokalbefolkningen under helgerna. Besök stadens äldsta romanska Rotundan i St Martin, kyrkan St Peter & Paul, njuta av en lugn promenad i trädgården. Det är enkelt och snabbt nås från centrum med tunnelbanelinjen, C "till station, Vysehrad" (två stationer från Nationalmuseum). Därifrån är det cirka en 10-minuters promenad till Vysehrad huvudgrindar. En visning av hela fästning tar ca 2 eller 3 timmar.

H) Wenceslas Square
här är det fullt av liv och rörelse handel, turism affärer, restauranger, kasinon, hotell, och otaliga affärer. Torget blir verkligen fullt av liv efter mörkrets inbrott, när dess restauranger, biografer och nattklubbar locka turistmassorna. Vid norra änden av torget kan du hitta neo- Renässans Nationalmuseet och Wenceslas St Monument. En annan betydande byggnad är Koruna Palac - en täckt galleria med en fantastisk glaskupol med anor från 1911.

I) Church our Our Lady Before Týn
Katedralen är ett land märke i Gamla stan, bra om man har gått vilse i dom, små gränderna.

J) The Loreta

K) St. Nicholas Church Byggdes 1704-1755 av Kilian Dientzenhofer. Det är vackra väggmålningar som visar St Nicholas och St Benedict.
Sök billiga flyg till Prag i sökrutan nedan:


Övriga Sidor:
Billiga Flyg Prag
Billiga Flyg Turkiet
Flyg Barcelona
Flyg Paris

eXTReMe Tracker