Billiga flyg Budapest

Boka billiga flyg Budapest i Ungern genom att söka i sökrutan nedan.
Kom ihåg, Budapest en stor stad, med en massa bra saker att göra och en del fantastiska sevärdheter du inte bör missa. Men det är sant: du förmodligen inte har tid att besöka alla de platser i Budapest, reseböcker rekommenderar du borde.

Så välj dina destinationer och plocka bara de händelser som du verkligen vill vara en del av.
För lite hjälp, kolla in vår lista över de topp 5 saker att göra i Budapest.

1. Beundra Donau

Budapests strandpromenaden runt floden Donau är en fantastisk syn. På en del finns den steniga kullen av Buda med sina bastioner, torn kyrkan och Slottet, medan å andra sidan visar mer dynamisk, eklektisk och moderna Pest från sin bästa byggnader. Kopplingen mellan dessa två världar är den majestätiskt flyter Donau floden, och de hundra år gamla järn Szécsenyi Chain Bridge (lanchid) på sin ikoniska två stenpelare och skyddande statyer lejon.

2. Gå runt i slottet

Nås med buss från Moskva torget eller med bergbanan från Kedjebron är slottet ett måste. Den har några vackra historiska byggnader som Fiskarbastionen, den Matthias kyrkan eller det kungliga slottet värd för National Gallery och militärhistoriska museet. På grund av sin aristokratiska atmosfär och spektakulär utsikt över staden, det finns också top notch hotell som Hilton, dyra traditionella restauranger och souvenirbutiker.

3. Ha en natt Strosa i Pest

Budapest är känt för sitt spännande nattliv, så glöm inte att ta en titt på det i månskenet och gnistor av gatlyktorna. Bara undrar slarvigt i centrala Budapest, beundra arkitekturen, jäkt, ta i sevärdheter förändrats under herraväldet över natten. För några riktigt oförglömliga stunder, besök Andrássy avenyn med upplyst operahus på den, gå ner till Hjältarnas torg och ta en kaffe på Vörösmarty torg. Men kom ihåg, om du vill fånga Pest i sin prakt och din lilla midnatt eskapad på ögonblicksbilder, ta med stativ.

4. Gå på museum

Staden Budapest är ett museum Paradiset. Det finns många typer av museer för varje smak och intresse, och inget hjälper dig att förstå en stads dolda förflutna mer än ett museum har. Om du verkligen inte en utställning-besökare person, åtminstone dröja runt i en del offentliga platser som Váci eller Stora Saluhallen bredvid Liberty Bridge att komma i kontakt med atmosfären på plats.

5. Besök Stadsparken och prova på berg-och dalbana

Stadsparken är en underbar idé för en dag utanför om solen är ute. Det har Hjältarnas torg i slutet med två rika museer (Museum of Fine Arts och Palace of Art), för att dammar och sjöar med ankor foder och is-åka skridskor på under vintern, stora grönområden där man kan ha en picknick eller till och med en kort fotbollsmatch med lokalbefolkningen. Det finns också en Zoo och Botaniska trädgården, Grand Circus och nöjespark. Tro mig, om vädret är någorlunda fint, du kommer få en fantastisk tid här borta.

Dessa är bara några huvudsakliga idéer, men det finns många andra händelser som du kan sköta. För några fler idéer, läs vår artikel Budapest, City of Delights. Gör en lista och se vad som passar i ditt schema. Oroa dig inte om du inte kan klämma allt, åtminstone har du en anledning att komma tillbaka en annan gång.