Billiga flyg Grekland

Boka flyg till Grekland genom att söka i sökrutan.Sök i rutan ovan. Den söker på alla flygbolag så kan du välja det billigaste alternativet.

Grekland

Grekland erbjuder en myriad av erfarenheter, landskap och verksamhet. Det är de pulserande nattklubbarna i Mykonos och Delos, antika skönhet storheten i Delphi och earthiness i Ioannina, robust bergssluttningar Kreta och de grönskande wildflowers våren. Det är the blinding light Mykonos solen, den melankoliska throb Thessaloniki's rembetika (blues sånger), tang av hemmagjorda Tsatsiki, gossip i kafeneia (kaffe butiker). Det är Parthenon - ensamma och ren - lording det över den oklar svällande i Aten.

Grekland är ett land med en hallowed tidigare och en vid gånger turbulenta idag. Uppskattning av dess klassisk tidigare landvinningar har tenderat att överskugga dess utveckling som en fri nation sedan självständighetskriget från osmanerna 1821. Många utländska Hellenists som genomsyras av ett romantiskt ideal av Grekland Perikles och Parthenon är glatt okunniga att Grekland dag är ett pulserande moderna europeiska land. Det är också ett land där de senaste invandrargrupper från Balkan, Afrika och Asien - för att inte tala om de engelska och tyska i EU invandrare och pensionärer - språk bidra till Greklands status som ett av EU: s senaste multikulturella samhällen.

Så sent som 1983, när det anslöt sig till EU, var Grekland i huvudsak en konservativ, agrara samhälle känd för olivolja, statskupper, stränder och öar. Dess omvandling har sedan dess induktion - ensam, på gång, bland de sydöstra europeiska nationerna - Bryssel-ledde klubben välmående nationerna inte mindre än dramatiska. Det gick en gång ta upp till två år att få ett samtal för ett hem - nu grekerna skryta med fler mobiltelefoner än fasta-rad telefoner. Internet aktiveringspunkter dyker upp som svampar, medan bilägandet, en gång ett privilegium för de rika få, nu är en konsument handelsvara som flertalet. Sova på stränderna var när de stort för resenärer i den carefree ' 70s, turism är absolut nu satts till mitten till övre-slutet marknader och sovande strävt är nu oh-så ut.

Detta har skapat blandade välsignelser för besökare: bättre oundvikligen komma till högre priser. snabbare och säkrare havet resor har ersatt mer romantiska långsam båt resor till Klippiga öarna, hälsosam, hem-kokt mat kan vara svårt att hitta bland överflöd av tacos, sushi eller stir-fried lamm, folklig, boxlike rum tenderade att med ett leende har stulits av luftigt, luft-lurade lägenheter med självhushåll med nary ett grekiska ansikte i sikte säga kalimera (god morgon).

Men är det faktum att Grekland fortsätter att åtnjuta ett stadigt inflöde av utländska besökare lätt att förklara. Det grekiska folket har fortfarande Välkommen mat ut. Det är de som, trots allt, Grekland. Grekland skulle vara en annan plats en helt utan i sin bonhomie av grekerna själva. Deras entusiasm för liv, deras nyfikenhet och deras obetingade gästfrihet besökare i deras mitt är det som gör en besökare uppleva i landet oundvikligen oförglömlig. Grekerna kan ibland förbannar sin lycka, misstro mot sina politiker och tror smörjning hjulen på byråkratin en realitet, men de behålla sina joie de vivre, deras spontanitet, deras optimism.

Så jobbet till hands är enkel: besluta vilka särskilt Grekland som du vill uppleva. Sedan kommer och tycker att det är.